Posted on

PeraSil PU Aqua Hybrid – Μέθοδος εφαρμογής σε σκυρόδεμα

PeraSil PU Aqua Hybrid

Σχολαστικός καθαρισμός της επιφάνειας για να φύγουν ακαθαρσίες, λίπη, φυτικοί οργανισμοί και σκόνες με τη χρήση μηχανικού τριβείου (σχ. 1)

Ρωγμές

Διάνοιξη των ρωγμών τουλάχιστον 5 mm με τη χρήση σμιριλίου και αστάρωμα της ρωγμής με το PeraFlex Primer (σχ. 2). Αφού στεγνώσει, (μετά από 4-6 ώρες) γέμισμα των ρωγμών με το ελαστικό, θιξοτροπικό αρμοσφραγιστικό / συγκολλητικό με βάση την πολυοθεράνη PeraFlex PU 50 FC Sealand (σχ. 3). Την επόμενη μέρα, οι γεμισμένες ρωγμές καλύπτονται με το PeraSil Aqua Hybrid (σχ. 4) και ενισχύονται με ένα κομμάτι υφάσματος PeraSil Fabric (σχ. 4). Η υπόλοιπη επιφάνεια ασταρώνεται με το PeraSil Stix All-50 PU Primer (σχ. 4).

Ενίσχυση περιοχών υψηλού κινδύνου

Είναι απαραίτητη η δημιουργία τριγωνικών φιλέτων μεταξύ στηθαίου και πλάκας με την εφαρμογή της πολυουρεθανική μαστίχης Peraflex PU 50 FC Sealand. Περιοχές υψηλού κινδύνου όπως, ενώσεις τοίχου-δαπέδου, ευαίσθητα σημεία-πρόνοιες, παροχές και υδρορροές κ.λ.π. πρέπει πρώτα να στεγανοποιούνται με το Peraflex PU 50 FC Sealand και να ενισχύονται με ένα κομμάτι υφάσματος PeraSil Fabric. To Perasil Fabric απλώνεται στη στεγανοποιημένη περιοχή όσο ακόμα είναι υγρή και πιέζουμε ούτως ώστε να εμποτιστεί. Στη συνέχεια ακολουθούν ικανοποιητικές στρώσεις PeraSil PU Aqua Hybrid μέχρι το PeraSil Fabric να εμποτιστεί πλήρως (σχ. 5-6-7-8).

Εφαρμογή υγρομονωτικού συστήματος PeraSil PU Aqua Hybrid

Eφαρμόζουμε το PeraSil Aqua Hybrid με κατανάλωση 0.6 Kg/m2 στην προετοιμασμένη επιφάνεια, ενισχύοντας προαιρετικά με το πλέγμα PeraSil Net 21 (σχ. 9-10-11) όπως περιγράφεται πιο πάνω. Τα φύλλα του PeraSil Net 21 να αλληλοκαλύπτονται κατά 10 εκατοστά. Εφαρμόζουμε ακόμα 2 στρώσεις του PeraSil PU Aqua Hybrid με κατανάλωση 0.5 Kg/m2 / στρώση. Πρέπει να μεσολαβεί διάστημα 24-48 ωρών μεταξύ των στρώσεων ανάλογα με τις συνθήκες περιβάλλοντος.

Για οποιεσδήποτε άλλες επιφάνειες επικοινωνήστε με το τεχνικό μας τμήμα.

Posted on

Αδιάβροχη Radmyx για Υπόγεια

 • Το Radmyx είναι ένα υλικό ανάπτυξης κρυστάλλων (κρυσταλλική στεγανοποίηση)
 • Θα είναι αδιάβροχο για τη διάρκεια ζωής της κατασκευής – δεν απαιτείται επανάληψη εφαρμογής ή συντήρηση
 • 50 χρόνια εγγύηση
 • Φιλικό προς το περιβάλλον

Το συμπύκνωμα Radmyx είναι σκόνη που προστίθεται στο φορτηγό σκυροδέματος

Ένα υπόγειο στην Αυστραλία που χύνεται με μείγμα Radmyx

 • Κατάλληλο για υπόγεια πάνω ή κάτω από το νερό
 • Σε αντίθεση με τις μεμβράνες, το Radmyx δεν μπορεί να αποσυναρμολογηθεί, να φθαρεί, να τρυπηθεί ή να καταστραφεί μετά από συναλλαγές
 • Εξοικονομεί χρόνο κατασκευής (και επομένως χρήμα) επειδή προστίθεται στο σκυρόδεμα κατά τη διάρκεια της ροής
 • Το Radmyx παραμένει αδρανές στο σκυρόδεμα και θα επανενεργοποιηθεί σε μελλοντική επαφή με το νερό
 • Μειώνει τη διαπερατότητα
 • Ανθεκτικό στις χημικές ουσίες
 • Αποτρέπει την είσοδο χλωρίου
 • Αυξάνει τη δύναμη συμπίεσης
 • Μειώνει τις ρωγμές συρρίκνωσης
 • Αποτελεσματικό έναντι θετικής ή αρνητικής πίεσης νερού
 • Το Radmyx είναι πιο αποτελεσματικό από άλλα υλικά ανάπτυξης κρυστάλλων επειδή:
 • Παρέχεται ως ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
 • Άλλα υλικά ανάπτυξης κρυστάλλου παρέχονται κανονικά ως μείγμα με άμμο και τσιμέντο
 • Μερικά από αυτά τα υλικά έχουν αραιώσει το συμπύκνωμα στο βαθμό που η αποτελεσματικότητα του προϊόντος καθίσταται αμφίβολη

Το Radmyx είναι πολύ ανταγωνιστικό στην τιμή, ανεξάρτητα από το εάν συγκρίνεται με τις παραδοσιακές μεμβράνες ή άλλα υλικά ανάπτυξης κρυστάλλων

www.radcrete.com.au

Posted on

Radcon Formula #7

Λήψη τεχνικών φύλλων

Μόνωση και προστασία που διαρκεί… και διαρκεί!

Η πιο αξιόπιστη λύση για: καταστρώματα γεφυρών, εμφανές σκυρόδεμα, πίσίνες, δεξαμενές πόσιμου νερού, τοίχους αντιστήριξης στην εξωτερική πλευρά (θετική πίεση νερού). Η εξάπλωση του Radcon Formula #7 ξεκίνησε από το 1975 και τώρα υπάρχει ένα αδιαμφισβήτητα σημαντικό αρχείο με έργα σε περισσότερες από 45 χώρες. Η ευρεία αποδοχή του Radcon Formula #7 οφείλεται στις μοναδικές ιδιότητες του υλικού στο εργοτάξιο με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται σε πολύ σημαντικά και διακεκριμένα έργα.

Το Radcon Formula #7 δεν δημιουργεί επιφανειακή μεμβράνη, δεν είναι πρόσμικτο, δεν είναι απωθητικό του νερού, ούτε έχει κρυσταλλική ανάπτυξη. Είναι μια βιοχημική σύνθεση που εφαρμόζεται με ψεκασμό πάνω σε ώριμο σκυρόδεμα. Με μία διαδικασία κατάβρεξης της επιφάνειας με νερό για τρεις μέρες, το υλικό διεισδύει μέσα στο σκυρόδεμα και αντιδρά χημικά με αυτό δημιουργώντας ένα φράγμα ενσωματωμένης μεμβράνης μέχρι 20mm κάτω από την επιφάνεια του σκυροδέματος. Έτσι γίνονται στεγανά τα κενά, οι πόροι ή οι μεγάλες ρηγματώσεις εμποδίζοντας την είσοδο νερού ή άλλων βλαπτικών ουσιών.

Η φιλοσοφία πίσω από το Radcon Formula #7 βασίζεται στην συνεργασία του με το σκυρόδεμα που έχει από μόνο του ορισμένες υδατοστεγανωτικές ικανότητες δημιουργώντας ένα μόνιμα στεγανό σκυρόδεμα συμπεριλαμβανομένων και των ρωγμών. Μέχρι τώρα συνηθιζόταν να καλύπτεται το σκυρόδεμα με μία επιφανειακή μεμβράνη για υδατοστεγάνωση. Μετά για να προστατέψουν τη μεμβράνη αυτή από τις περιβαλλοντικές συνθήκες και τις μηχανικές βλάβες, επιβαλλόταν η χρήση επιπρόσθετου σκρητ. Κατά την διάρκεια της κατασκευής, οποιαδήποτε επιφανειακή μεμβράνη (π.χ. ασφαλτόπανο) γίνεται ευάλωτη στη φθορά από διάφορους παράγοντες. Το πρόβλημα που προκύπτει από αυτή την παραδοσιακή μέθοδο υδατοστεγώσης μπορεί να μην εμφανιστεί αμέσως. Εάν όμως συμβεί διαρροή, το νερό περνά κάτω από το σκρητ και τη μεβράνη κάνοντας τον εντοπισμό του προβληματικού σημείου πραγματικά πολύ δύσκολο.

Η εναλλακτική λύση Radcon Formula #7 τοποθετείται στο σκυρόδεμα με σχεδιασμό των κλίσεων πριν τη σκυροδέτηση και έτσι δε χρειάζεται η χρήση προστατευτικού σκρητ. Στην περίπτωση διαρροής κατά τη διάρκειας της ζωής της κατασκευής, η επιδιόρθωση γίνεται κατευθείαν πάνω στο σκυρόδεμα χωρίς να χρειαστεί να αφαιρεθεί οτιδήποτε άλλο. Ακόμα όμως και σε αυτήν την περίπτωση το υλικό αυτό δεν αντικαθιστά την καλή ποιότητα του σκυροδέματος, της σωστής αρμολόγησης και την ανάγκη σωστών κατασκευαστικών λεπτομερειών.

Προδιαγραφές Εφαρμογής

Βασικές απαιτήσεις εφαρμογής:

Το Radcon Formula #7 πρέπει να τοποθετηθεί σε καθαρό, στεγνό, χωρίς σκόνη σκυρόδεμα το οποίο να είναι τουλάχιστον 28 ημερών (εκτός αν χρησιμοποιηθεί σαν υλικό ωρίμανσης του σκυροδέματος). Στους σοβάδες μπορεί να εφαρμοστεί μετά από 7 μέρες. Υλικά που καθυστερούν τη διείσδυση όπως υλικά ωρίμανσης του σκυροδέματος πρέπει να αφαιρούνται πριν την εφαρμογή.

Όπου υπάρχει αποσάρθρωση ή ορατά κενά, καθαρίζονται τα σαθρά και ακολουθεί ψεκασμός με Radcon Formula #7 και μετά γίνονται κανονικά οι επιδιορθρώσεις σκυροδέματος με το ειδικό ταχύπηχτο μη συρρικνούμενο πηλό Spidy 15. Πρέπει να γίνει σωστή σκυροδέτηση όπως ωρίμανση, συμπύκνωση και δόνηση.

Παλιό ή οξειδωμένο σκυρόδεμα απαιτεί μια προεργασία με ασβέστιο έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ύπαρξη ελεύθερου ασβέστη. Επικοινωνήστε με το τεχνικό τμήμα της εταιρείας μας. Μην εφαρμόσετε το υλικό όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι κάτω από +5°C ή πάνω από +35°C.

Μέθοδος Εφαρμογής

 1. Εντοπίστε όλες τις ρωγμές και γεμίστε με το Radcon Formula #7 (1 λίτρο / 3 τρ. μέτρα). Βεβαιωθείτε ότι όλες οι ρωγμές έχουν γεμίσει πολύ καλά με το υλικό.

 2. Εφαρμόστε το υλικό στην υπόλοιπη επιφάνεια με καλυπτικότητα 4-6/m²/Λίτρο.
 3. Όταν η επιφάνεια είναι στεγνή στην αφή (συνήθως 2 εώς 6 ώρες ανάλογα με τη δύναμη των ανέμων και την περιβαλλοντική θερμοκρασία) όχι όμως σε διάστημα μεγαλύτερο των 6 ωρών, καταβρέχετε την επιφάνεια. Καλό είναι το νερό να πλημμυρίσει την επιφάνεια.
 4. Την δεύτερη μέρα – 24 ώρες αργότερα καταβρέξετε την επιφάνεια ξανά.
 5. Την τρίτη μέρα – 24 ώρες αργότερα καταβρέξετε την επιφάνεια ξανά.
 6. Ενδεικνύετε μετά την Τρίτη κατάβρεξη να τοποθετηθεί νερό ώστε να επιπλέει πάνω στην επιφάνεια για τουλάχιστον 12 ώρες έτσι ώστε να πιστοποιηθεί η επιτυχία της υδατοστεγάνωσης.

Στεγανοποίηση

Προστατευτικές βαφές για όλα τα είδη εξωτερικών μετάλλων (γαλβανιζέ, αλουμίνιο, σίδερο) με 1 στρώση αστάρι Montoprimer Imprimacion Multiadherente και φινίρισμα με 2 στρώσεις Montosintetic Gloss, Matt, Metallic, Σφυριλάτο ή τύπου Feromicaceo ή με το σύστημα σμάλτου νερού 1 συστατικού CREA Imprimacion Antioxidante και 2 στρώσεις Montonature gloss, satin ή matt.

Προστασία πέτρας από νερό, λεκέδες και ατμοσφαιρική ρύπανση: